Blik vooruit: concerten najaar ‘20 en voorjaar ‘21

Nu het Bevrijdingsconcert niet door gaat, is ons eerstkomende concert dat van 20 november. Het zal een andere programmering hebben dan we oorspronkelijk voor november hadden vastgesteld (het is nog steeds het jaar van 75 jaar bevrijding, en 75 jaar Verenigde Naties).

De Saint Nicolas Cantata blijft; de andere stukken worden vervangen door een aantal stukken die we al voor het Bevrijdingsconcert in studie hadden: Dumelang, Cloudburst, Psalm 150, en de Koorfantasie. Daarnaast doen we het bij velen van jullie bekende NPO4-arrangement: het Largo uit de 9de symphonie “Uit de Nieuwe Wereld” van Dvorak (tijdens de Tweede Wereldoorlog vond in een vrouwenkamp op Sumatra iets bijzonders plaats. De gevangenen zochten in het kamp naar een manier om alle ellende het hoofd te kunnen bieden. Ze herinnerden zich klassieke muziekstukken, maar hadden geen muziekinstrumenten tot hun beschikking. Daarom besloten ze de orkestmuziek te gaan zingen, zonder woorden. Het zogeheten stemmenorkest voerde in het kamp muziek uit van o.a. dit largo).

Voor het eerste concert van 2021 (rond 1 mei) staat Mendelssohn op het programma, en wel Die erste Walpurgisnacht en Wie der Hirsch schreit, alsmede een nader te kiezen werk.