Slider1_Background

ZING MEE

Zingen bij het Haags Toonkunstkoor

Ons koor bestaat uit zo’n 100 leden met heel diverse achtergronden. We hebben leden die al 20 jaar zingen, maar ook leden die pas net beginnen aan hun eerste koorervaring. Sommige leden zijn gepensioneerd, anderen student en verder alles wat daar tussenin zit. Wat we met elkaar gemeen hebben, is onze passie voor klassieke koormuziek.

Voor ons is de repetitieavond een hoogtepunt in de week. Samen zingen is puur genieten en geeft je genoeg energie voor de rest van de week! Naast dat we hard werken om de stukken onder de knie te krijgen, is er ook tijd om elkaar te ontmoeten tijdens de pauze of na afloop bij de borrel.

Er komt veel kijken bij de organisatie van een koor. We prijzen ons gelukkig met de betrokkenheid en belangeloze inzet van veel leden om van onze activiteiten een succes te maken. Als je het leuk vindt om iets bij te dragen, dan is er altijd wel een rol te vinden die past.

Het lidmaatschap kost € 210,00 per jaar (2016). Daarnaast vragen we een bijdrage van € 16,00 per jaar voor koffie of thee in de pauze. Afhankelijk van de stukken die we zingen, komen er nog kosten bij voor de bladmuziek en oefen cd’s. De zwarte koormap waarmee we optreden tijdens onze concerten is een eenmalige verplichte aankoop van € 27,50.

Lid worden

Om lid te worden van ons koor heb je bij voorkeur koorervaring, speel je een instrument en/of kun je noten lezen. Het belangrijkste is echter dat je een goede stem hebt.

Als je belangstelling hebt, kun je eerst vrijblijvend een aantal repetities bijwonen om te kijken of je je bij ons thuis voelt. Als je vervolgens lid wilt worden, doe je auditie bij de dirigent. De dirigent bepaalt of je wordt toegelaten als lid. Als je stem nog niet voldoende ontwikkeld is, kan het zijn dat je voor een jaar op proef wordt aangenomen. Alle leden ondergaan eens in de drie jaar een stemtest.

Interesse? Je bent van harte welkom bij één van onze repetities. We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Vrije School, Abbenbroekweg 7 in Den Haag (ingang Gerrit Kasteinweg).

Heb je vragen? Mail of bel onze secretaris Carel Bense (secretariaat@haagstoonkunstkoor.nl, tel 06-37 59 97 73)

Klik hier om je aan te melden

Zingen

Iris