CONCERTEN

Arjen Leistra, orgel

Kaartverkoop

Prijs € 25,00 / € 12,50 < 27 jaar
(inclusief garderobe, pauzedrankje en programmaboekje)

via www.zuiderstrandtheater.nl

Achtergrondinformatie

Het Haags Toonkunstkoor bestaat 190 jaar en viert dit achtendertigste lustrum in het voorjaar met de uitvoering van twee prachtige koorklassiekers waarbij vreugde en victorie centraal staan. Het concert staat onder leiding van Patrick van der Linden, sinds 1 januari 2019 als dirigent en artistiek leider verbonden aan HTK.

De Birth of British Music kan nagenoeg uitsluitend op het conto van de grote Duitstalige componisten Händel en Haydn worden geschreven.

Het Dettingen Te Deum van Händel is een publieke muzikale huldiging waarin de overwinning van King George II op de Franse legers in 1743 in de Slag van Dettingen wordt gevierd. Solo- en koordelen wisselen elkaar martiaal en jubelante klinkend af en culmineren in een eclatant slotkoor.

De Nelson Messe van Haydn wordt gerekend tot zijn volgroeide werken waarin zijn Londoner Symphonies weerklinken . Solo- en koordelen wisselen elkaar niet af, maar vormen een symbiose samenklank. Oorspronkelijk (1798) in opdracht van de Esterhazy ’s geschreven, werd deze mis in euforie na de eerste nederlaag van Napoleon aan de Nijl al snel vernoemd naar de Britse overwinnaar admiraal Nelson. Het Gloria uit deze mis klinkt onvergetelijk feestelijk.

In het najaar zal het achtendertigste lustrum van het Haags Toonkunstkoor worden gewijd aan de grote feestelijke koorwerken van Mozart.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van

Vooruitblik

10 november 2017

Frans