Slider3_Background

Jean-Léon Klostermann, tenor
    Pieter Hendriks, bas

• Arjen Leistra, orgel

De kaartverkoop voor dit concert start begin april 2017.

Achtergrondinformatie

Op zaterdag 13 mei 2017 voert het Haags Toonkunstkoor de Hohe Messe uit; een werk dat gerekend mag worden tot de absolute top van oratoriumwerken. Bach voltooide de Hohe Messe in 1749, een jaar voor zijn dood.

Het werk is als het ware een ultieme demonstratie van zijn kunnen. Alle mogelijke contrasterende stijlen, vormen en compositietechnieken komen erin voor: van ‘ouderwetse’ homofonie tot de meest complexe fuga’s en van overrompelende koorscènes tot intieme duetten en ingetogen aria’s. Bach hergebruikte daarbij de muziek van een paar van de beste delen uit zijn ongeveer tweehonderd geestelijke cantates. Tegenwoordig wordt de Hohe Messe, samen met de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion en het Weihnachtsoratorium, gerekend tot de hoogtepunten van Bachs omvangrijke religieuze oeuvre en het majestueuze werk geniet nog altijd grote publieke belangstelling.

Wij verheugen ons om deze avond een prachtige uitvoering te geven in de sfeervolle Elandstraatkerk in Den Haag, onder de bezielende leiding van Daan Admiraal en met medewerking van het VU-Kamerorkest en een aantal gerenommeerde solisten. U bent van harte welkom!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van

Vooruitblik

12 december 2015

Frans