CONCERTEN

Koninklijke Schouwburg | Den Haag

Theaterproductie ‘Amadeus’.

Een deel van het Haags Toonkunstkoor zal medewerking verlenen aan de uitvoeringen van 18 t/m 22 juni 2019.

Meer informatie over deze productie is te vinden op de website van Het Nationale Theater

Achtergrondinformatie

Amadeus – de Rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.

AMADEUS vertelt het verhaal over misschien wel de grootste componist allertijden; Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Deze coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

De Theateraliantie en Het Nationale Theater
i.s.m. OPERA2DAY
Theu Boermans – regisseur
Sander Plukaard – Mozart
Mark Rietman – Salieri

Koninklijke Schouwburg Den Haag
Kaartverkoop via www.hnt.nl

Het Haags Toonkunstkoor bestaat 190 jaar. In het najaar zal het achtendertigste lustrum worden gewijd aan de grote feestelijke koorwerken van Mozart.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van

Vooruitblik

22 april en 12 mei 2018

Frans