Slider3_Background

12,50 29,00

Zaterdag 13 mei 2017, 20.00 uur

Elandstraatkerk | Elandstraat 194 | Den Haag

(tram 3 en 16, halte Elandstraat | gratis parkeren op bovenste parkeerdek naastgelegen AH)

Uitvoerenden

Haags Toonkunstkoor en het VU-Kamerorkest onder leiding van Daan Admiraal

Solisten:

• Hanneke de Wit, sopraan
  • Dave ten Kate, altus
  • Jean-Léon Klostermann, tenor
  • Pieter Hendriks, bas

Orgel:

• Arjen Leistra
Clear selection
SKU: Niet beschikbaar
Ticket type

Volwassene, Onder 27 jaar, Ooievaarskorting

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hohe Messe | Johann Sebastian Bach” te beoordelen

Achtergrondinformatie

Op zaterdag 13 mei 2017 voert het Haags Toonkunstkoor de Hohe Messe uit; een werk dat gerekend mag worden tot de absolute top van oratoriumwerken. Bach voltooide de Hohe Messe in 1749, een jaar voor zijn dood.

Het werk is als het ware een ultieme demonstratie van zijn kunnen. Alle mogelijke contrasterende stijlen, vormen en compositietechnieken komen erin voor: van ‘ouderwetse’ homofonie tot de meest complexe fuga’s en van overrompelende koorscènes tot intieme duetten en ingetogen aria’s. Bach hergebruikte daarbij de muziek van een paar van de beste delen uit zijn ongeveer tweehonderd geestelijke cantates. Tegenwoordig wordt de Hohe Messe, samen met de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion en het Weihnachtsoratorium, gerekend tot de hoogtepunten van Bachs omvangrijke religieuze oeuvre en het majestueuze werk geniet nog altijd grote publieke belangstelling.

Wij verheugen ons om deze avond een prachtige uitvoering te geven in de sfeervolle Elandstraatkerk in Den Haag, onder de bezielende leiding van Daan Admiraal en met medewerking van het VU-Kamerorkest en een aantal gerenommeerde solisten. U bent van harte welkom!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van

Vooruitblik

12 december 2015

Frans